Hvem er STEIRA AKADEMI

 

Hei, hei!

Jeg heter Eva og jeg har så lenge jeg kan huske vært opptatt av å forstå hva som skjer mellom mennesker og ikke minst mitt eget indre landskapet – både i meg selv og i møte med andre mennesker. Jeg har lang erfaring fra bank- og forsikringsbransjen – der opplevde vi til stadighet interne omorganiseringer og fusjoner. Hver gang vi fikk vite at en endring skulle skje, oppsto det en forandring i energien eller væremåten til de aller fleste av mine kollegaer. Men denne endringen ble aldri adressert; det var kun fokus på tekniske løsninger, produkter, kunder, fysisk plassering av de ansatte og lignende, men stresset og usikkerheten som oppsto i menneskene – og konsekvensene av dette stresset – det ble totalt oversett. Dette vekket min nysgjerrighet ytterligere, og i 2002 valgte jeg, av flere årsaker, å endre retning. Jeg begynte å jobbe med leder- og teamutvikling. Det er mine 17 års erfaring fra næringslivet og kompetansen fra de siste 20 årene, jeg nå deler med deg i dette online-kurset. Det er en stor glede for meg å dele denne metoden med mennesker som ønsker et stødigere ståsted i livets opp- og nedturer, og jeg håper du får et stort utbytte av prosessen. 

Eva Karin

Vi har alle en uoffisiell og en offisiell CV. Det handler om realkompetanse og erfaringen du får gjennom et levd liv. Et liv som for de aller fleste byr på bølgedaler. Suksesser og fiaskoer. Gleder og sorger. Nytelser og smerter. Vi blir alle preget av barndommen vår, men de færreste har en bevisst holdning til hvordan den påvirker oss i voksen alder. Jeg bar på traumatiske opplevelser fra barndommen, og disse ble ikke adressert før i godt voksen alder. I tillegg ble hverdagen preget av alvorlige, kroniske helseutfordringer allerede i slutten 20-års alderen.

Jeg deler erfaringen min med mange av mine tidligere kunder ...

... når jeg sier at jeg gjerne skulle ha forstått meg selv gjennom Enneagrammets visdom på et tidligere tidspunkt i livet. Det ville ha lettet på en stor bør, samtidig som det ville ha påvirket livet mitt i en mer positiv retning. Derfor bærer jeg på et ønske om at unge voksne skal få da del i dette verktøyet, slik at de står bedre rustet til livets seilas. For livet tar oss med på denne seilasen enten vi vil det eller ei – og da er det så mye mer inspirerende å gjøre det bevisst istedenfor å bare bli kastet rundt på havet uten nødvendig navigeringsutstyr, riktig type skip for vår reise og ikke minst å ha med en besetning som vi trives med. Da vil vi få en følelse av større livsmestring og økt trivsel. Ship ohoi! Jeg ønsker deg en fantastisk reise!

nick-jio-4y4pTj-9phI-unsplash

Mitt skrog trengte en betydelig oppgradering

Å balansere disse utfordringene med en karriere og et familieliv var en belasting som i lengden ble for tung å bære på. Jeg ble på et tidspunkt tvunget til å vende blikket innover, ta en opprydning og kvitte meg med det som trakk meg ned. 

Hvorfor er det så vanskelig å endre seg? Hvorfor sitter vi fast i måten vi ser og gjør tingene på? Hvorfor vil vi gjerne utvikle oss, men ikke forandre oss? Hvilke mekanismer er det som holder oss fast? Hvorfor ikke bare slappe av og nyte live? Hvorfor i all verden skal jeg forandre meg? Er det ikke alle andre som er årsaken til problemene mine?

Du er nå inne på steiraakademi.simplero.com - hvis du vil tilbake til steiraakademi.no trykk her.