Hvem er STEIRA AKADEMI

 

Hei, hei!

Jeg heter Eva og jeg har så lenge jeg kan huske vært opptatt av å forstå hva som skjer mellom mennesker og ikke minst mitt eget indre landskapet – både i meg selv og i møte med andre mennesker. Jeg har lang erfaring fra bank- og forsikringsbransjen – der opplevde vi til stadighet interne omorganiseringer og fusjoner. Hver gang vi fikk vite at en endring skulle skje, oppsto det en forandring i energien eller væremåten til de aller fleste av mine kollegaer. Men denne endringen ble aldri adressert; det var kun fokus på tekniske løsninger, produkter, kunder, fysisk plassering av de ansatte og lignende, men stresset og usikkerheten som oppsto i menneskene – og konsekvensene av dette stresset – det ble totalt oversett. Dette vekket min nysgjerrighet ytterligere, og i 2002 valgte jeg, av flere årsaker, å endre retning. Jeg begynte å jobbe med leder- og teamutvikling. Det er mine 17 års erfaring fra næringslivet og kompetansen fra de siste 20 årene, jeg nå deler med deg i dette online-kurset. Det er en stor glede for meg å dele denne metoden med mennesker som ønsker et stødigere ståsted i livets opp- og nedturer, og jeg håper du får et stort utbytte av prosessen. 

Hvis du vil vite mer, kan du ta en titt på min CV her.

Eva K. Steira, gründer, forfatter, fagansvarlig og coach

Eva Karin

Vi har alle en offisiell og en uoffisiell CV. Det handler om realkompetanse og erfaringen du får gjennom et levd liv. Et liv som for de aller fleste byr på bølgedaler. Suksesser og fiaskoer. Gleder og sorger. Nytelser og smerter. Vi blir alle preget av barndommen vår, men de færreste har en bevisst holdning til hvordan den påvirker oss i voksen alder. Jeg bar på traumatiske opplevelser fra barndommen, og disse ble ikke adressert før i godt voksen alder. I tillegg ble hverdagen preget av alvorlige, kroniske helseutfordringer allerede i slutten 20-års alderen.

Jeg deler erfaringen min med mange av mine tidligere kunder ...

... når jeg sier at jeg gjerne skulle ha forstått meg selv gjennom Enneagrammets visdom på et tidligere tidspunkt i livet. Det ville ha lettet på en stor bør, samtidig som det ville ha påvirket livet mitt i en mer positiv retning. Derfor bærer jeg på et ønske om at unge voksne skal få da del i dette verktøyet, slik at de står bedre rustet til livets seilas. For livet tar oss med på denne seilasen enten vi vil det eller ei – og da er det så mye mer inspirerende å gjøre det bevisst istedenfor å bare bli kastet rundt på havet uten nødvendig navigeringsutstyr, riktig type skip for vår reise og ikke minst å ha med en besetning som vi trives med. Da vil vi få en følelse av større livsmestring og økt trivsel. Ship ohoi! Jeg ønsker deg en fantastisk reise!

nick-jio-4y4pTj-9phI-unsplash

Mitt skrog trengte en betydelig oppgradering

Å balansere disse utfordringene med en karriere og et familieliv var en belasting som i lengden ble for tung å bære på. Jeg ble på et tidspunkt tvunget til å vende blikket innover, ta en opprydning og kvitte meg med det som trakk meg ned. 

Teamet i STEIRA AKADEMI: 

Claudia Steidl Talgo har ansvaret for individuell coaching i tillegg til vår ukentlige mentoring og webinarer på kurset "Bli din egen skipper"

Claudia Oslo Met 02 16.10.22


Hei,

Jeg er optimistisk, engasjert  og nysgjerrig, og jeg brenner for å hjelpe andre til å lykkes. Hvis du trenger noen å tenke høyt sammen med eller å se muligheter du akkurat nå ikke helt får øye på, kan du ta kontakt med meg for en uformell prat. Du kan lese mer om hvilke tjenester jeg tilbyr under coaching-fanen.

Jeg er en som gjør, og forsåvidt får til, mye, og kan glemme meg selv litt når jeg ser målet foran meg. Jeg er derfor veldig glad i bl. a. Enneagrammet og Gestalt-filosofi, som begge hjelper meg å holde orden på hvem jeg er og hva jeg har behov for. Jeg erfarer fordelen med å være til stede i egen kropp, puste med magen og sakne farten – og så trenger jeg å minne meg selv på det med jevne mellomrom. 

Jeg har vært leder i det offentlige i over 15 år og har som mål å få fram det beste i mine medarbeidere. Engasjement og mestring er viktig for å trives på jobb, og for å stå i de konstante endringene vi opplever både på jobb og privat.
Jeg er født i Wien, Østerrike og har bodd i Norge siden 1997. Er gift og har voksne barn. Jeg snakker flytende tysk, engelsk og norsk, så dersom du ønsker å gjennomføre coachingen på et av disse språkene, så er det bare å si i fra!
If you need someone to talk to, and prefer to speak English, or German, let her know. She is fluent and comfortable with any of these three languages. 

Hvis du vil vite mer, kan du ta en titt på min CV her.

Claudia Steidl Talgo, coach og terapeut

Barry Coltham har ansvaret for etablering av STEIRA AKADEMI i det engelsktalende markedet


Hi, I am Barry. 

After retiring from a successful corporate career there are two business-related areas where I am continuing to dedicate my discretionary focus: The Enneagram and HeartMath. I feel it is a privilege and pleasure to be applying these as part of the Steira Akademi team.

I was introduced to the Enneagram in 2003 as a method of improving the working relationship with a business partner when the successful 14-year business relationship I was in, was hitting some very rough seas. The result was another 16 years of working together to build a strong organization of over 400 staff until my retirement. 

I have studied the Enneagram mainly through the Enneagram Institute under tuition of Don Riso and Russ Hudson. I also worked with a team led by Don Riso on the Nine Domains which are the principles of the Enneagram applied in any successful system particularly organisations and teams. During this period the HeartMath approach was used to demonstrate the impact of stress on individuals and their ability to function effectively. I enjoy sharing this methodology for understanding and reducing the impact of stress and how to build personal resilience.

I have been teaching, consulting and coaching with the Enneagram and HeartMath for over 10 years in South Africa. 

A full CV is available here.

I am looking forward to assisting Steira Akademi and participants along the path of personal improvement particularly starting with the inner journeys that occur for each of us.

Barry Coltham, coach and Enneagram-teacher

Berry Coltham

Lexi og Stella har ansvaret for Helse, Miljø & Sikkerhet

 

Lexi og Stella


Voff, voff

Vi bruker store deler av dagen til å følge nøye med på det som blant annet skjer på "windows". Vi er lojale og sprer om oss med masse kjærlighet for å skape trygge rammer. Dette synes vi er viktig slik at vi unngår eksplosive tilstander eller at våre to-beinte kollegaer mister fokus og lar kjelen koke tørr. 

Vi er verken visjonære eller tenker på langsiktige konsekvenser, men vi er stort sett veldig tilstedeværende! Til tider "gønner Lexi på" og fyker av gårde mot ukjente mål og terreng. Mens Stella er svært observant og får med seg alt som skjer mellom linjene når mennesker er samlet i ett og samme rom. 

PS! Jeg, Lexi, er en typisk Sekser-hund – jeg kan skvette av min egen skygge, men er svært årvåken. Mens Stella er en typisk Toer-hund. Hun er veldig sosial og engasjert, men blir hun utestengt så skraper hun tydelig og utholdende på døren.

james-sutton-FqaybX9ZiOU-unsplash

Hvorfor er det så vanskelig å endre seg?

Hvorfor sitter vi fast i måten vi ser og gjør tingene på? Hvorfor vil vi gjerne utvikle oss, men ikke forandre oss? Hvilke mekanismer er det som holder oss fast? Hvorfor ikke bare slappe av og nyte livet? Hvorfor i all verden skal jeg forandre meg? Er det ikke alle andre som er årsaken til problemene mine? Hva tenker du?

Hvis alle endrer seg litt, vil det gi en stor effekt for omgivelsene våre!

Hvis ikke jeg - hvem?

Hvis ikke nå - når?